Voor wie?

Een pedicure kan voor iedereen zijn, maar vooral voor:

  • Mensen die door hun beroep veel staan en/of lopen
  • Diabetici; de voeten van diabetici zijn door de verminderde bloedsomloop vaak extra gevoelig. Voor hen is het belangrijk om meerdere keren per jaar de voeten door een erkende pedicure te laten nakijken. Ook kan de medisch pedicure klachten aan de diabetes-voet behandelen.
  • Reumapatiënten; door ontstekingen en het gebruik van ontstekingsremmers hebben zij extra kwetsbare en gevoelige voeten en nagels. Het is belangrijk dat zij hun voeten regelmatig laten controleren door een erkende pedicure met aantekening ‘reumatische voet’.
  • Sporters; voorkomende problemen zijn: kloofvorming aan de hielen, zweetvoeten, voetwratten, eeltpitten, likdoorns, ingescheurde teennagels of andere nagelproblemen.
  • Ouderen; op latere leeftijd wordt de zelfzorg lastiger en kunnen er vaker voetklachten ontstaan, wat belemmert in de dagelijkse beweging

Veel voetklachten, waaronder ook blaren, huidschimmels, eeltvorming, ingroeiende teennagels, kloven, schimmelnagels en voetwratten zijn te verhelpen of te voorkomen met een pedicurebehandeling. Loes Elst is gespecialiseerd in de risicovoeten zoals de diabetische en reumatische voet.