PEDICURE


Pedicure is de algemene term voor voetverzorger(ster) Zij verzorgt de teennagels en de voethuid. Een basis behandeling van de voet bestaat uit:

  • Verzorging van de nagels en nagelomgeving
  • Het verwijderen van overtollig eelt
  • Het verwijderen van likdoorns / eeltpitten, eksterogen
  • Behandelen van kloven en eeltranden
  • Controle van de voetstand
  • Controle van schoeisel

In onze praktijk is de pedicure tevens podo-kinesiologe en ook gespecialiseerd in de diabetische- en rheumatische- voet. Zij is in het bezit van de nodige diploma’s en is lid van Provoet hetgeen een kwaliteitsgarantie is. (zie www.provoet.nl)

Voor Wie

Dit kan voor iedereen zijn, maar vooral voor mensen die beroepshalve veel staan of lopen, diabetici, reumapatiënten, sporters en ouderen. Specifieke klachten zoals veel eelt, likdoorns of nagelproblemen kunnen door de pedicure verholpen worden.

Bij oudere mensen komen relatief meer klachten aan de voet voor en die kunnen de mobiliteit verminderen. Mensen met reumaklachten of diabetici kunnen meer klachten aan de voet hebben die die wij kunnen behandelen (indien de pedicure daar een aanvullende opleiding voor heeft gevolgd)

Sporters kunnen de hulp van een pedicure gebruiken bij klachten als ingescheurde teennagels, kloofvorming aan de hielen of overmatig transpirerende voeten, voetwratten, eeltpitten, likdoorns of nagelproblemen.

Algemene voetklachten.

Blaren, eeltvorming, huidschimmels, ingroeiende teennagels, kloven, likdoorns, schimmelnagels en voetwratten zijn voetklachten die door een erkende pedicure behandeld kunnen worden.

Diabetes en voet(klachten)

De voeten van diabetespatiënten kunnen extra gevoelig zijn door dat de bloedsomloop in de voeten kan verminderen, de zenuwvoorziening naar de voet kan verminderen of uitvallen. Het is voor diabetespatiënten belangrijk om de voeten enkele malen per jaar door een erkende pedicure na te laten kijken ook als er geen sprake is van klachten.

Reuma en voet(klachten)

De verzorging van de voet bij reumapatiënten verdienen extra zorg, de voeten zijn extra kwetsbaar en gevoelig. Dit wordt oa veroorzaakt door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, de bekende “slijtage” aan de gewrichten of standsveranderingen van de voet. Tevens kunnen brokkelige nagels, eeltvorming onder de nagels, ondoorzichtige- , ruwe- , brosse- , of gespleten nagels.
Deze klachten verdienen de aandacht van een erkende pedicure met aantekening reumatische voet. Net als bij de diabetische patiënten is het belangrijk de mensen met reuma regelmatig hun voeten laten controleren ook als er (nog) geen klachten aanwezig zijn.

Vergoedingen
De meeste ziektekostenverzekeringen vergoeden geheel of deels de behandelingen voor diabetische- of reumapatiënten door een erkende pedicure met aantekening diabetische voet en reumatische voet. Bekijk HIER het vergoedingenoverzicht. U kunt ook informeren bij uw zorgverzekeraar.
Bron: brochure en website Provoet (branche organisatie voor pedicures in Nederland)
Pedicure en Medisch pedicure
Pedicure en Medisch pedicure
Pedicure en Medisch pedicure

“De Pedicure verzorgt uw teennagels en de voethuid.”

Heeft u vragen over dit onderwerp?
Neem gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder.